Mijn schoonmaak routine

Ik ben zelf iemand die er van houd om bij andere af te kijken hoe andere mensen het huishouden doen. Wat hun routine is en welke producten ze gebruiken. Daarom leek het me leuk om mijn routine op een rijtje te zetten waar begin ik mee, wat voor middelen gebruik ik ect. Kijken jullie met mij mee?

Ik maak sowieso elke week mijn gehele huis schoon. Tussendoor doe ik de was en maak ik de wc schoon. Mijn vriend en ik streven er wel naar om het huishouden samen te doen. Als we samen vrij zijn gebeurt het dan ook vaak dat we er samen even door heen gaan. Maar soms is dit niet haalbaar en doe ik het toch alleen. Ik laat in deze routine dan ook het moment zien dat ik het alleen doe.

Ik begin altijd met de keuken schoonmaken. lekker even alles goed soppen. Tegels weer spat vrij gasfornuis weer schoon en het blad weer lekker fris!

Daarna begin ik met het afstoffen van de vensterbanken, het tv meubel en de salon tafel. Hier gebruik ik meestal van die wegwerp schoonmaakdoekjes voor dit vind ik dat handig en lekker makkelijk! Meestal pak ik meteen even de vensterbanken in de slaapkamer en onze extra kamer mee. Omdat wij gelijkvloers wonen heb ik dus niet dat ik 1 dag alleen de boven verdieping doe en de andere dag de beneden verdieping ik pak alles in één keer mee.

Wanneer ik klaar ben met afstoffen begin ik met stofzuigen. In de woonkamer stofzuig ik goed ons vloerkleed, deze zitten vaak vol kattenharen. Daarna zet ik alle stoelen op het kleed en zuig ik de gehele vloer in ons appartement (dus ook de slaapkamers en de badkamer).

Hierna is de badkamer aan de beurt. Ik doe de ene week alleen de wastafel en de kraan ontkalken en de andere week maak ik ook even de badkamerkast schoon. Bij ons zit er veel glas in de badkamerkast waardoor dit snel dof en vies wordt. Ik spuit de wasbak en de douchekop goed in met antikalk en maak het daarna schoon met een goed heet sopje met Ajax allesreiniger erin. voor de badkamer kast gebruik ik alleen het sopje. Als ik klaar met met de badkamer ga ik verder naar de wc meestal is mijn sopje nog wel warm en dan gebruik ik deze gelijk voor de wc.

Als allerlaatst dweil ik. Uiteraard maak ik een schoon sopje maar ontzettend heet water lekker voor de bacteriën haha! Ik begin altijd in de woonkamer en als laatste eindig ik bij de badkamer en de wc.

Daarna was ik meestal de was er nog even door heen en verschoon ik sowieso elke week ons bed. Ik kan zo genieten van een schoon een fris huis! herkennen jullie jezelf hier in of maken jullie in een hele andere routine schoon? laat een reactie achter bij de comments.

Liefs Jamaila

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *