Mijn perfecte fotoshoot

Lieve lezers, vandaag wil ik met jullie een artikel delen over mijn perfecte fotoshoot. Waar word ik nou echt gelukkig van? Ik vind het namelijk ontzettend leuk om foto’s te maken en ik doe veel verschillende dingen zoals; natuurfotografie, macrofotografie en portretfotografie. Maar een dag met een vriendin foto’s maken en alles zelf mogen bedenken van de plek tot de make-up en de kleding en het haar kan niets overtreffen.
Ik zal jullie nu uitleggen hoe ik zo’n dag voorbereid. Als voorbeeld neem ik mijn laatste fotoshoot met Jamaila.

Als eerst kijk ik wat het best bij haar past. Ik zoek vaak op pinterest naar inspiratie. Een soort van sfeer die ik wil creëren. Daarop zoek ik dan een plek uit waar ik de foto’s wil maken. In dit geval was dat in de duinen in Bergen en op het strand in Bergen aan zee. Ik vind dat daar ontzettend mooie plekjes zijn en het is vaak niet zo druk, wat ook wel fijn is vooral voor Jamaila.
Dan zoek ik kleding uit bij het beeld dat ik in mijn hoofd heb. Ik wilde het graag zo licht mogelijk houden met mooie jurkjes die mee zouden waaien met de wind. In dit geval had ik drie verschillende jurkjes uitgekozen om het een beetje te kunnen variëren.
Qua make-up wilde ik ook een mooie lichte look creëren, dit paste het best bij de setting. En het beste bij Jamaila vind ik zelf.
Ik zal nu wat foto’s met jullie delen van de drie verschillende outfits en om een idee te geven van de plekken.

image2
Dit vind ik een erg mooi plekje! Tussen de bomen. En het jurkje vind ik ook perfect!

image1
Deze foto is op een berg tussen de bomen gemaakt. Niet een ideale plek, maar wat mij betreft zeker de moeite waard! Ik vond het jurkje mooi passen bij de achtergrond kleuren.

image3
Als laatst op het strand. Het waaide nogal hard dus we hebben niet veel foto’s kunnen maken, maar deze vond ik wel erg mooi!

Als ik dit elke dag zou kunnen doen zou ik ervoor tekenen! Ik kan nu al niet wachten tot ik weer een volgende fotoshoot kan doen met Jamaila. Ik stroom nu al weer over van ideeën. Gelukkig heb ik ook nog andere vriendinnen waar ik fotoshoots mee doe en daar ben ik erg blij mee! Het is gewoon erg leuk om al mijn ideeën van het begin tot het eind uit te voeren en als het dan ook nog eens kan bij iemand die mij hierin vertrouwt is dat natuurlijk erg fijn! Als er dingen fout gaan kan je er samen om lachen en daarna weer verdergaan. Op die manier is de dag al helemaal leuk! Daarna nog even afsluiten met een lunch en een drankje, perfect.

Zo, dat was mijn perfecte fotoshoot dag! Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden. Hebben jullie wel eens een fotoshoot gedaan voor of achter de camera? Laat een reactie achter bij de comments!

Liefs, Leonie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *