Mijn laatst gekeken tv en series #2

Mijn vorige artikel (klik) over mijn laatst gekeken tv en series is al weer een tijdje geleden. Ondertussen heb ik series af gekeken en weer nieuwe ontdekt. Ik moet zeggen dat ik de afgelopen tijd niet echt dingen op tv heb gekeken. Je kan merken dat het zomer is en dat er dan regelmatig herhalingen worden uitgezonden. Voor vandaag dus geen tv maar wel een aantal series en films die ik de afgelopen tijd heb gekeken:

Laten we maar weer beginnen met de series en films van Netflix:

Bomb girls:
Omdat ik call de midwife had afgekeken wees een vriendin me op deze serie. Het speelt zich af in  canada in de tijd van de tweede wereld oorlog. Zoals de naam het al verklapt gaat het over een groep dames die werken in een fabriek waar bommen worden gemaakt. In die tijd was het niet normaal dat vrouwen werken maar omdat het oorlog is en er bommen gemaakt moeten worden moeten de vrouwen dus ook aan het werk. Het verhaal wordt niet door één personage verteld maar gaat over meerdere personages wat het leuk een afwisselend maakt. Ik vind het erg leuk om dat zien hoe ik het in tijd ging en hoe er toen geleefd werd. De serie heeft twee seizoenen van ongeveer 10 afleveringen.

The walking dead
Deze serie zijn Mike en ik samen begonnen. Deze serie bestaat al een tijdje maar wij hebben hem net pas ondekt. Als een agent opeens ontwaakt uit en coma en buiten komt en de wereld wel lijkt vergaan. Er lopen overal zombies (walkers) rond. Hij vind zijn familie en leid dan een groep overlevende mensen. Ze proberen naar een plek te trekken waar het veilig is. Maar onderweg houd zich allemaal dingen op. Er overlijden mensen, en ze moeten oppassen op de zombies. Ik ga verder niet veel in detail treden anders verklap ik het. Het is in ieder geval een spannende serie. Er zijn geloof ik zes seizoenen en wij zitten nu in seizoen 3. 

Hannibal
Deze serie ben ik samen met Leonie aan het kijken. Het gaat met name over Will Graham die een speciale gave heeft. Hij kan door middel van foto’s en een plaats delict nagaan hoe de moord gepleegd is. Hij wordt gevraagd om de FBI te versterken met zijn gave. Er komen verschillende moorden voorbij. We zijn nog niet zo ver in de serie ik geloof bij aflevering 8. Maar we weten allebei niet echt wat we er van vinden. Het is wel spannend maar aan de andere kant ook weer niet. Ik wacht een beetje op het moment dat ze dieper op de personages in gaan en dat komt nog niet echt. Ik ben wel iemand die het dan wel wil af zien maar misschien dat we eerst nog een andere serie gaan kijken en dat we deze later weer oppakken.

The blind side
Dit is geen serie maar een film op Netflix. Volgens mij is deze film al best oud maar ik wilde laatst een film kijken en kwam bij deze film uit. Het gaat over een Amerikaanse negroïde jongen die uit een buitenstands wijk komt. Zijn moeder is drugsverslaafd en hij wordt uiteindelijk op school geplaatst waar veel kinderen van rijke ouders op zitten. Hij valt op bij een vrouw zij neemt hem op in haar gezin en zorgt dat hij goed wordt ik basketballen. Zo kan hij een studiebeurs krijgen. Ik vond de film een heel mooi verhaal hebben.

Tallulah
Via mijn mail krijg ik meldingen als er films worden toegevoegd. En zo kwam deze film voorbij de hoofdpersonage (Ellen Page)sprak mij aan omdat zij ook in de film Juno speelt en ik dat een hele leuke film vind. Zo hadden Leonie en ik het er over en besloten we deze film te kijken. Het gaat over een meisje die op zoek is naar haar ex vriend. Ze ontvoert een klein meisje bij deze zoektocht en doet dan net alsof het haar dochter is. Ik vond de film een beetje vaag ik weet tot op heden eigenlijk nog steeds niet wat ik er nou van vond. 

Via Videoland heb ik één serie gekeken.

De zwarte tulp seizoen 2
Ik had ook al seizoen één gekeken van deze serie. Het gaat over twee families die vechten om de zwarte tulp. Het is nogal een lastig verhaal om hier te typen want dan verklap ik het ook een beetje. Ik vond het in ieder geval een leuke spannende Nederlandse  serie. Het is van de makers van Penoza wat mijn favoriete Nederlandstalige serie is. De serie is alleen te zien op videoland en ik geloof dat hij in september wordt uitgezonden op tv.

Dit waren mijn favoriete tv series en films van de afgelopen tijd. Kennen jullie toevallig de series/films die ik hier boven noem en wat zijn jullie series van de afgelopen tijd? Laat een reactie achter bij de comments.

Liefs Jamaila

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *