Waarom je altijd je hart moet volgen

Een paar weken geleden moest ik een beslissing maken. Uiteindelijk heb ik mijn hart gevolgd en heb ik nee gezegd. Het was ontzettend spannend om te doen, maar ik ben achteraf zo blij dat ik naar mijn hart heb geluisterd en deze keuze voor mijzelf heb gemaakt.

Ik ben altijd een meisje geweest die mensen liever te vriend hield dan dat ze haar mening zei. Ik vind het dan soms ook erg lastig om voor mezelf op te komen. Niet dat ik dat nooit doe, maar ik heb ik hier meestal best veel moeite mee. De mensen die dicht bij mij staan zoals mijn ouders, vriend en mijn beste vriendinnen daarbij vind ik het niet lastig alhoewel ik best snel over te halen ben ook al zeg ik nee. Ik wil mensen gewoon niet teleurstellen. En daardoor doe ik nog wel eens dingen waar ik achteraf niet voor de volle 100% achter stond.

image

Twee weken geleden bracht zich dus een situatie voor waar ik mezelf aan het overtuigen was dat ik het leuk vond en ik er zin in had. Echter voelde ik diep van binnen dat ik er helemaal niet klaar voor was. Ik had er al maanden over gepiekerd wat ik nou moest doen en was mezelf steeds aan het voorhouden dat het toch niet zou lukken. Ondertussen was ik al aan het bedenken als het dan niet zou lukken wat ik dan zou willen doen. Ik merkte dat ik veel meer zin had in de dingen die ik bedacht om te gaan doen als het niet door zou gaan, dan in het gene waar het eigenlijk om ging. Na maanden er om heen te draaien en verschillende mensen in mijn naasten omgeving zeiden waarom ik mezelf nou aan het overtuigen was heb ik uiteindelijk de knoop doorgehakt en zei ik wat ik er nou echt van vond. Ik heb dus nee gezegd om iets waar de “meeste” mensen ja op zeiden zeggen.

“je bent nog zo jong”zeiden veel mensen tegen me. En inderdaad in ben nog jong, en ik kan nog veel doen in het leven, maar waarom als het niet goed voelt om iets te doen moet ik dan ja zeggen op iets waar mijn hart helemaal niet achter staat? Ik ben misschien wel iemand die hele andere dingen wil doen met haar leven dan de meeste anderen vrouwen van mijn leeftijd. Is daar iets mis mee? Misschien wel, maar ik vind dat niet mijn probleem eerlijk gezegd. Als ik maar doe waar ik gelukkig van wordt, en dat is op dit moment de dingen die ik nu doe.

Toen ik vertelde hoe ik er werkelijk over dacht werd er uiteindelijk anders op gereageerd dan ik verwacht had. heel veel mensen begrepen mij. Waar ik dus bang voor was (zoals ik net benoemde woorden als “je bent nog zo jong”)gebeurde helemaal niet. Dit gaf me zo een goed gevoel. Er viel letterlijk een last van mijn schouders. Ik was trouwens wel bang dat ik spijt ging krijgen, maar dat is dan maar zo. Voor nu voelt het goed voor nu ben ik tevreden met wat ik heb. Ik ben nog steeds ontzettend blij en best wel een beetje trots op mezelf dat ik dit gedaan heb.

Ik was van plan om een heel ander artikel te gaan maken, maar dit is wat er uit mijn vingers kwam. Wat ik eigenlijk wil zeggen met dit bericht is dat je altijd naar je hart moet luisteren. Voelen dingen niet goed doe het dan niet! Voor de mensen die net als ik het lastig vinden om mensen teleur te stellen kies alsjeblieft voor jezelf dat is uiteindelijk wat het meest belangrijk is. Omdat achteraf jij moet leven met de keuzes die je maakt! Het is dus een beetje ander artikel geworden dan ik voor ogen had maar hé dat is bloggen toch ook? Je ideeën op papier zetten en dan kijken wat er uiteindelijk uit komt. Hopelijk vonden jullie me artikel niet te veel zeurend 🙂

Vinden jullie het ook lastig om soms voor jezelf op te komen en te zeggen wat je nou werkelijk denkt over dingen? Laat een reactie achter bij de comments.

liefs,
Jamaila

bron foto’s

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *