Van de pil naar de Nuvaring mijn verhaal

Ongeveer twee maanden geleden ben ik van de anticonceptie pil overgestapt naar de Nuva ring. Ik had verschillende redenen waarom ik af wilde van de anticonceptie pil. Toen ik op zoek ging naar ervaringen met de Nuva ring kwam ik alleen wat forums tegen dus leek het me leuk om er zelf iets over te schrijven.

Ik slik al sinds ik 13 ben de anti conceptie pil. Vanaf dat moment was ik er eigenlijk wel tevreden over als je jonger bent kijk je toch anders tegen dingen aan. En op dat moment hielp de pil wel tegen mijn menstruatie klachten. Ik had bijvoorbeeld veel last van rugpijn en dat stopte eigenlijk gelijk toen ik zelf aan de pil ging. Ook vond ik het wel makkelijk dat ik zelf kon bepalen of ik eens een menstruatie week oversloeg als ik bv. een week op vakantie ging. Verder dacht ik er niet echt bij na wat de gevolgen had van het slikken van de pil. Als ik nu terug kijk weet ik niet of ik nog steeds die keus had gemaakt om zo jong al aan een anticonceptie te beginnen. maar goed achteraf kijk je altijd de koe is de kont dus daar heb ik nu niks meer aan.

Het afgelopen jaar merkte ik al dat ik anders in mijn vel zat. Ik voelde me vaak down en zat echt niet lekker in me vel. Daar kwam nog bij dat mijn libido echt heel ver te zoeken was (tmi!!!) je kan je voorstellen dat dat ook niet veel goeds doet met je relatie. Ik was eigenlijk helemaal klaar met de pil en wilde het liefst stoppen met die hormonen. Maar omdat we nog niet in de planning hebben staan om een baby te krijgen maakte ik in maart een afspraak bij de huisarts om de mogelijkheden te bespreken voor een andere anticonceptie. En jongens (haha ik denk dat voornamelijk meisjes dit lezen) wat vond ik het ontzettend moeilijk om met dit probleem naar de huisarts te gaan. Omdat we zijn verhuist ben ik overgestapt naar een andere huisarts en ik kan je vertellen dat het best lastig is om met zo’n probleem naar de huisarts te gaan. Maar met de gedachten dat ze daar toch voor opgeleid zijn belde ik en kon ik de week erna terecht. Eenmaal bij de huisarts legde ik me probleem voor de huisarts adviseerde me om een spiraaltje te nemen, maar ik heb daar zulke horror verhalen over gehoord dat ik daar niet echt op zat te wachten. Hij kwam toen met het voorstel om de Nuva ring te proberen dat klonk me wat beter in de oren dus stemde ik daar in mee.

Zo gezegd zo gedaan kreeg ik die middag de Nuva ring thuis gebracht. Nu hoor ik mensen denken huh thuis gebracht? Ja onze apotheek brengt de medicatie aan huis super fijn! Die middag starten ik gelijk met de Nuva ring. Ik zal even een kleine uitleg geven wat de Nuva ring precies is:

De Nuva ring is een flexibele hornomale ring die vaginaal in brengt. De ring vormt zich om de baarmoedermond en geeft in plaatselijk steeds kleine beetjes hormonen af oestrogeen en een progestageen. Zo wordt de eisprong tegen gehouden. Je brengt de Nuva ring gemakkelijk zelf in en laat hem drie weken zitten. Na drie weken verwijder je de ring en heb je een stopweek net als met de pil na de stopweek breng je de ring weer voor drie weken in. Klik hier voor nog meer informatie. Het verschil tussen de Nuva ring en anticonceptie is dat je niet dagelijks hoeft na te denken om een pil te slikken en bij de pil zitten de hormonen in je gehele lichaam en de Nuva ring geeft alleen plaatselijk hormonen af.

Ik gebruik nu zo vier maanden de Nuva ring en ik moet zeggen dat ik er erg tevreden mee ben. Mijn humeur is een stuk beter ik voel me niet meer zo down. Mijn libido is beter, en ik ben down under niet meer zo droog. Ik vind het ideaal dat je niet meer dagelijks hoeft na te denken over een pil en het idee dat die hormonen niet meer door me hele lijf zitten geeft me ook een fijn gevoel. En voor de mensen die benieuwd zijn of vriend lief en geen last van heeft, volgens hem is het niet storend. Ik heb minimaal last van de bijwerking van de Nuva ring terwijl ik dat bij de pil wel had. Ik ben dus tevreden met de Nuva ring en zou het zeker aanbevelen bij vrouwen die net als ik last hadden van het gebruik van de pil. Waar ik alleen nog ontzettend benieuwd naar ben ik hoe het zou zijn als ik helemaal zou stoppen met de hormonen, wie weet maar ik daar ooit (nu nog even niet hoor haha) een artikel over!

Zijn jullie bekend met de Nuva ring? Laat een reactie achter bij de comments

Liefs Jamaila

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *