mijn laatst gelezen boeken van de afgelopen tijd

Mijn beste middel om rustig en snel in slaap te komen is lezen. Vandaag vertel ik over mijn laatst gelezen boeken van de afgelopen tijd.

toen ik vroeger klein was, las mijn moeder altijd al veel verhalen voor. Mijn broer en ik gingen er dan echt samen voor zitten. De ene keer las ze een boek wat mijn broer uitzocht en als dat boek dan uit was mocht ik er één kiezen. Echt heerlijk vond ik dat, lekker in je hoofd mee fantaseren over de personages. Ik denk dan ook echt omdat mijn moeder er zo iets leuks van maakte ik ben gaan houden van lezen. Het is voor mij dan ook echt een rust moment s’avonds (als ik me er naar toe kan zetten) om voor het slapen te gaan lezen. Ik merk dat ik veel sneller in slaap val en ook veel rustiger in mijn hoofd ben. voordat ik samenwoonde met mijn vriend las ik nog gewoon boeken. toen we samen gingen wonen vond hij het vervelend dat het lichtje aan bleef staan, hij kon hierdoor niet slapen. Vorig jaar met mijn verjaardag heb ik daarom ook een mooie E-reader gekregen met inbouw licht erin, zodat ik s’avonds heerlijk nog even een stukje (stukje wordt altijd stuk haha) kan lezen.

mijn laatst gelezen boeken zijn:

De kraamhulp – Esther Verhoef 
Als Didi na een zware bevalling van haar eerste kindje aan bed is gekluisterd, is ze dolgelukkig met de hulp van de kraamverzorgster. De baby is lief en gezond, maar Didi’s herstel gaat langzaam.

Miriam de Moor, werkzaam bij de politie Rotterdam, kan de plotselinge dood van haar broer niet verwerken. Ze vermoedt kwade opzet van zijn mooie weduwe Hennequin. Tijdens haar zoektocht naar Hennequins verleden groeit bij haar steeds meer de overtuiging dat ze te maken heeft met een levensgevaarlijke psychopate. En juist deze vrouw heeft zich onmisbaar gemaakt in het jonge, kwetsbare gezin….

Dit boek heb ik echt met kromme tenen in bed gelezen, erg goed geschreven en wat ik erg fijn vind aan deze boeken is dat het vanuit twee personages geschreven is. dit maakt het extra spannend! Een echte aanrader, ik geloof dat hij ook in de top 10 van de boekhandel lag.

In mijn dromen – Simone van der Vlucht 
Rosalie heeft voorspellende dromen, maar niemand neemt haar gave serieus. Lukt het haar de terroristische aanslag waarover ze heeft gedroomd te voorkomen? Rosalie heeft een kapperszaak in de Amsterdamse Pijp en is getrouwd met de zakelijke en ordelijke Jeroen. Ze gaan op vakantie naar Marrakech om hun relatie nieuw leven in te blazen, maar de reis eindigt in een nachtmerrie. Jeroen wil geen gehoor geven aan Rosalies slechte voorgevoel en het vliegtuig waarin hij alleen terugkeert stort neer.

één van mijn favoriete schrijvers. Vroeger las ik al kinderboeken van haar (schuld, vlinders). Je moet er wel echt van houden want het gaat over  paranormaal begaafd zijn, ik geloof ik hier in maar kan me voorstellen dat sommige mensen hier niet van houden.

Rendez Vous – Esther Verhoef
Dit boek gaat over Simone die samen met haar man en twee kinderen verhuist naar het zuiden van Frankrijk. Ze kopen daar samen een bouwvallig huis wat ze willen verbouwen om zelf in te gaan wonen en om een deel te gaan verhuren alschambres d’hôtes. Ze huren werklui in en begint Simone een affaire met de twintige jarige Michel die bij hun werkt. Ze raakt hierdoor de controle over haar leven kwijt omdat de baas van Michel achter hun affaire komt en Simone bedreigt. Het is een heel spannend boek met een einde wat je totaal niet verwacht.

Dit boek ging ik in eerste instantie lezen, omdat de film uit kwam in de bioscoop.Ik vind het fijn om eerst het boek te lezen voordat ik de film zie zo kan ik er lekker op los met mijn eigen fantasie. Het was een spannend boek, met een einde die niet al te voorspellen is in het begin van het boek. Ik houd ervan als de schrijfster het spannend houd en er aan het einde van het boek een draai aan geeft. 

Alles te verliezen – Esther Verhoef
Clair heeft een geslaagd leven. Een mooi huis een goed huwelijk en twee prachtige dochters. Haar leven is perfect tot dat ze wordt geconfronteerd met het verleden. Haar ex vriend is na acht jaar gevangenis weer op vrije voeten. En niemand weet dat Claire een ongezonde relatie had met deze man en hoe zij in het verleden haar geld verdiende. Ze wilt kosten wat het kost dit voor iedereen geheim houden. Haar ex vriend heeft hier andere gedachtes over en is niet van plan haar zomaar te laten gaan.

Dit boek is geschreven met terug blikken uit het verleden, dit zorgt er voor dat je aandacht blijft bij het boek en dat je niet zo snel het boek neerlegt. Heb dit boek dan ook tot de late uurtjes door gelezen. Erg spannend en het einde is precies niet wat je verwacht dat houd ik van! 

Tegenlicht – Esther Verhoef
Vera Zagt heeft geen gemakkelijke jeugd gehad. haar moeder zat vaak in psychiatrische inrichtingen en haar vader stopte dit liever in de doofpot dan er over te praten. Op school werd ze regelmatig gepest dit zorgde ervoor dat Vera op volwassen leeftijd nog een verstoord zelfbeeld heeft. Ze is inmiddel twintig jaar samen met Lucien, een succesvolle ondernemer. Ze heeft een stabiel leven met en leuke baan en een mooi huis. Ze is echter niet heel gelukkig in haar relatie en wanneer deze ook nog eens onder druk komt te staan vlucht ze in een buitenechtelijke relatie. Er gebeuren steeds meer dingen waardoor ze de controle verliest. Om haar problemen te kunnen oplossen moet ze het verleden verwerken.

Dit boek is ook geschreven met terug blikken uit het verleden, dit maakt het extra spannend en zo leer je Vera beter kennen, je snapt sommige keuzes die ze maakt beter en het blijft spannend omdat ik het heden en verleden dingen gebeuren die je niet verwacht. In dit boek komen steeds weer situaties voor wat je niet zou bedenken dat maakt het zo spannend. 

Nou je kunt wel zien dat ik van de boeken van Esther Verhoef houd, haha. Ik vind haar gewoon goed en pakkend schrijven dit  is echt wat ik in een boek zoek. Niet dat ik na drie bladzijdes al weet wat er gaat gebeuren. Ik ben nu het boek All-inclusief aan het lezen van Esther Verhoef, en daarna heb ik er nog 191 te gaan op mijn e-reader. Uiteraard ook nog van andere schrijvers!

kennen jullie deze boeken en houden jullie ook van lezen zo ja welk boek zouden jullie me nog aanraden? laat een reactie achter bij de comments!

liefs Jamaila

 

 

2 reacties

  1. “Dit boek heb ik echt met kromme tenen in bed gelezen, erg goed geschreven en wat ik erg fijn vind aan deze boeken is dat het vanuit twee personages geschreven is.”

    -1.kromme tenen krijgen van (=zich ergeren aan)
    -1.iets in één adem uitlezen. (=een boek waaraan je begonnen bent heel snel uitlezen, omdat je het zo spannend vindt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *