Mijn 5 favoriete stedentrips

Lieve lezers,Vandaag wil ik mijn 5 favoriete steden tripjes met jullie delen! Ik ben al op veel plekken geweest maar deze steden blijf ik gewoon leuk vinden.

#1

image

Parijs is mijn absolute favoriet! Ik ben er drie dagen geweest en in die tijd heb ik best veel bezocht! De leukste plekken die ik heb gezien zijn: de Eiffeltoren, le Louvre, le notredame en le sacre couer. Allemaal super mooi! Ik zou er heel graag nog een keer heen willen om met mijn professionele camera de mooiste foto’s te schieten. De grootste teleurstelling vond ik wel het schilderij van Mona Lisa. Ik moést en zou het zien, maar toen we aankwamen bleek het een heel klein schilderij te zijn waar iedereen al voor stond, waardoor ik niet eens iets kon zien haha. Verder voldeed alles aan mijn verwachtingen. Het is zo romantisch daar. Qua eten vond ik het niet zo bijzonder en vrij duur, maar dat is ook een kwestie van de goede plekjes uitzoeken natuurlijk. Als ik weer heen ga zou ik wel mijn tijd beter inplannen en vooral wat meer tijd per bezoekje besteden, want er is zoveel te zien en haasten is niet leuk!

#2

image
New York is ook een van mijn favoriete steden. Zo indrukwekkend! Ik ben er nu vier keer geweest, maar het gaat nooit vervelen. Alle wolkenkrabber waar je langs loopt, de gele taxi’s en het shoppen. Het is ook zo cool om langs alle plekken te lopen die je in films hebt gezien! Het leukste om te doen vond ik het lopen in central park met alle lieve eekhoorntjes, het uitzicht vanaf the empire state building en gewoon het lopen door alle straten, maar vooral fifth avenue. Ook Broadway en times square vond ik ontzettend gaaf om te zien. ’s Avonds vooral, zodat je alle lichten nog beter ziet! Ik kan nu al niet wachten om weer heen te gaan en om nog meer van New York te zien, maar dat wordt nog wel even flink sparen.

#3

image
Shanghai vond ik ook ontzettend leuk. Ik kreeg een beetje een gevoel dat ik in het New York van China was. Maar het contrast was wel groot, wat ik juist heel cool vond! Alle Chinese marktjes met alle nagemaakte producten. Zelfs hele shoppingmalls met nepproducten! Maar ook veel wolkenkrabbers en winkels zoals Zara en H&M. Heel divers allemaal. Het eten vond ik ontzettend lekker! Ik hou tenslotte ontzettend van Aziatisch eten, maar vooral het lokale en niet aangepaste eten. Alleen het rijden in taxi’s vond ik niet zo fijn. Ze rijden vaak erg hard. Een taxi-chauffeur zei zelfs tegen ons dat we onze gordels niet om moesten doen, zodat hij zich kon bewijzen.. Nou mij niet gezien! Maar ook naar deze stad zou ik heel graag nog een keer willen en vooral wat langer, want ik ben er maar drie dagen geweest en dat is veel te kort!

#4

image
Londen. Hier ben ik een paar dagen geweest met school. We zaten in een gastgezin dat niet zo fijn was, maar verder heb ik een goede ervaring aan Londen. Ik vond het een ontzettend coole stad! Leuke plekjes en ook erg leuk om te shoppen. Die stijl spreekt mij wel aan! Ook vind ik het Engelse accent erg leuk. Omdat we met school gingen hadden we niet zoveel tijd om zelf dingen te doen, daarom zou ik ook deze stad zeker nog eens willen over doen! Maar dan bijvoorbeeld een weekendje met Jamaila. Wat ik minder vind is dat de pond niet gunstig is om te shoppen. Ik heb the London Eye bezocht en the Big Ben gezien. Maar er is nog zoveel meer, dus kan niet wachten om alle leuke plekjes te spotten!
#5

image
Venetië. Hier ben ik lang geleden met mijn opa, moeder en tantes geweest. Ook dit vond ik zo mooi! Helaas hebben we geen vaart door de mooie grachtjes gedaan, maar dat staat zeker nog op mijn bucketlist. Wel heb ik erg genoten van de omgeving en het lekkere warme weertje. Ook deze stad vond ik lekker romantisch en echt leuk om een keertje met je lover te doen. Verder hebben we hier niet heel veel bijzonders bezocht. Vooral lekker terrasjes gepakt, rondgelopen en genoten van alle knusse straatjes en de mooie grachtjes. Ik zou het graag nog eens doen en kijken hoe ik het dan zal ervaren!
Zo, dit was mijn top 5 van stedentripjes! Ik zou graag nog veel tripjes willen doen in Europa zoals: Berlijn, Rome, Moskou, Kopenhagen en zo kan ik er nog wel tien noemen!

Wat zijn jullie favoriete steden tripjes? En waar zouden jullie nog graag heen willen? Laat een reactie achter bij de comments.

foto’s zijn niet zelf geschoten. De persoonlijke foto’s van deze reisjes zijn helaas verloren gegaan ik kan daarom helaas geen persoonlijke foto’s toevoegen.

Liefs, Leonie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *