Huis inspiratie: mijn Droomhuis

Lieve lezers, Vandaag een artikel over mijn droom huis. Als ik een huis wil gaan kopen, wat ik als ik een vaste baan heb graag zou willen doen, hoe zie ik dat dan voor mij? Ik zal vandaag met jullie mijn ideeën delen!
Ik dacht altijd dat ik in een appartement in de stad zou willen wonen, maar nu ik in een appartement woon lijkt het mij toch wel fijn om een tuin te hebben en wat meer kamers. Ik vind het verrassend genoeg wel fijn om in een dorp te wonen en toch alle voordelen van steden dichtbij te hebben! Ik woon 5 minuten van Heerhugowaard en 10 minuten van Alkmaar, dus dat is prima te doen! Het zou mij erg fijn lijken om in Heerhugowaard een nieuwbouw huis te kopen. Met genoeg kamers en een tuin met genoeg ruimte. Een nieuwbouw huis lijkt mij erg fijn, omdat de staat van het huis erg goed is en daar heel lang niks meer aan gedaan hoeft te wonen. Ook vind ik het prettig dat er niet verbouwd hoeft te worden, maar je puur het aankleden en inrichten hoeft te doen. Ik ben nogal lui en ongeduldig, dus een hele verbouwing zit er voor mij niet in. Het liefst zou ik wel 3 slaapkamers willen. Een kamer om in te slapen, een kamer die ik zou kunnen gebruiken als hobbykamer voor mijn fotografie, maar ook om eventueel in te studeren en een kamer voor eventuele uitbreiding. Het liefst zou ik nog een inloopkast willen waarin ik ook mijn make-uptafel kwijt zou kunnen en een groot washok waar ik genoeg plek heb om alle wasjes te ordenen. Ik ben samen met mijn vriend, dus genoeg ruimte is sowieso belangrijk. Ik zal nu met jullie mijn ideetjes delen qua inrichting van het huis! Gelukkig hebben mijn vriend en ik zo’n beetje dezelfde ideeën en dat vind ik ontzettend fijn! Laatst zijn we samen naar de Ikea geweest en toen hebben we een beetje gekeken wat ons leuk leek. Erg fijn!
Allereerst de muren en vloer. De muren zou ik zo rustig mogelijk willen houden. Lekker neutraal, zodat er qua inrichting en decoratie veel mogelijk is. Wit, lichtgrijs en taupe zijn kleuren die ik wel zou willen gebruiken.

image

Qua vloeren zou ik het ook lekker licht willen houden. Het allerliefste zou ik een mooie vissengraat vloer willen, maar ik weet niet of ik dit door het hele huis zou willen. Een lichtgrijze robuuste houten vloer lijkt mij ook erg mooi!

image

De keuken zou ik graag groot willen, maar het liefst wel ook lekker licht. Maar wel met wat sfeer erin. Wit glans lijkt mij het allermooist. Het meest belangrijk vind ik dat de keuken open is en een kookeiland is altijd welkom. De keuken hieronder geeft een beetje de sfeer aan die ik zou willen creëren en inspireert mij!

image

Qua eettafel ideetjes zou ik toch wel een beetje in dezelfde kleuren als de keuken willen blijven, zodat het in elkaar overloopt en een geheel is! Zoals het plaatje hieronder leuk aangekleed qua decoratie met mooie neutrale kleurtjes, waardoor het ook hier weer lekker open oogt.

image

De woonkamer moet vooral lekker knus zijn voor mij. Dit zou ik graag willen opvrolijken met kleur. Ik wil vooral het gevoel krijgen van lekker thuis gezellig op de bank hangen. Met veel kussentjes en leuke details. Hier een foto van mijn inspiratie. In deze foto wordt ook koper gebruikt, wat ik ontzettend leuk vind staan met grijs en iets wat ik ook zeker zelf zou willen gebruiken!

image

In de slaapkamer zou ik hetzelfde gevoel willen creëren als in de woonkamer Het is tenslotte een ruimte waar je vaak verblijft. Dat moet wel warm aanvoelen! Niet teveel decoratie, want het moet ook rust geven.

image

De wc zou ik graag rustig houden, maar het mag ook wel een beetje robuust zijn. Ook hier zou ik graag weer met grijs werken.

image

De badkamer mag van mij lekker donker zijn, dat vind ik erg mooi! Het allerbelangrijkst vind ik verder dat er 2 douches zijn en 2 wasbakken. Gewoon puur voor het gemak!

image

De hobby/werkkamer. Dit wil ik graag zo licht en rustig mogelijk houden, omdat dit tenslotte een plek is waar je vaak ook concentratie nodig hebt en je niet teveel wilt worden afgeleid. Genoeg plek om al je papieren etc goed te kunnen ordenen, want dat is natuurlijk ook belangrijk!

image

De inloopkast is natuurlijk ook erg belangrijk! Het liefst zwart-wit, want dit vind ik gewoon het mooist! Hier een foto waar ik mijn inspiratie vandaan heb, dit geeft perfect weer wat ik zou willen. Lekker strak en stijlvol!

image

Dan als laatst de hal! Die zou ik graag lekker ruim willen. Het liefst met een grote spiegel en genoeg opbergruimte voor schoenen en jassen. Dit zou ik wel leuk willen aankleding. Het is tenslotte de binnenkomst!

Dit was het dan, mijn ideetjes tot nu toe over mijn droomhuis! Het is allemaal vrij licht en met niet veel kleur. Voornamelijk grijs, wit, zwart, met wat kleine kleur details. Maar dit lijkt mij gewoon erg mooi!

Wat vinden jullie ervan? Hebben jullie een idee van hoe jullie droom huis eruit zou moeten zien? Of woon je al in je droomhuis? Laat een reactie achter bij de comments.

Liefs, Leonie

bron foto’s. Hier haal ik meestal mijn inspiratie vandaag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *