Mijn laast gekeken tv en series

Vandaag heb ik voor jullie op een rijtje gezet wat mijn favoriete tv ]en series zijn van de afgelopen tijd. Netflix is mijn grootste vriend wanneer ik slap op de bank zit, maar ik kan ook ontzettend genieten van fijne series/programma’s op tv. Hier heb ik ze voor jullie op een rijtje:

Om te beginnen met de series van Netflix.

Call the midwife

Voor iemand met een verzorgend hart is dit toch wel een heel mooie serie (trouwens ook als je niet in de zorg zit hoor 😉 ) Het speelt zich af in de jaren 60. Het verhaal wordt verteld door Jenny Lee. Een net afgestudeerde vroedvrouw die in een achterstandswijk Popler in london werkt. Ze woont in het klooster samen met drie andere vroedvrouwen en nonnen. Samen voeren ze verschillende taken uit als verpleegkundige, maar begeleiden ook de bevallingen van de vroedvrouwen in Popler. Ik vind de verhaallijn erg fijn. Niet te moeilijk, maar ook zeker niet te simpel! Ik zit nu net in seizoen 3 en zag van de week dat netflix seizoen 4 ook heeft toegevoegd.

making a murderer

Dit is een documentaire die uit meerdere afleveringen bestaat. Het gaat over een man uit Amerika (Steven Avery) die 18 jaar onterecht heeft vastgezeten voor verkrachting. twee jaar naar zijn vrijlating wordt hij opnieuw opgepakt voor moord op een vrouw die op zijn terrein wordt gevonden. Meer wil ik er eigenlijk niet over schrijven, omdat deze documentaire echt de moeite waard is om te kijken. Ik heb hem samen met Leonie gekeken en elke aflevering weer zaten we met open ogen te kijken. Wat deze man voor zijn kiezen krijgt is echt niet te geloven!

Drop dead diva

Dit is een serie die gaat over twee vrouwen (eigenlijk één). Deze vrouwen overlijden beide in het begin van de serie. De ene is een blond slank model en de ander is een stevige succesvolle advocate. Als ze overlijden drukt het blonde model op een knop in de hemel en wordt herplaatst in het leven van de succesvolle advocate. Het is een serie met een onrealistisch verhaal, maar dat maakt het juist zo leuk. Ik kijk deze serie als ik even naar iets wil kijken waar ik vooral niet te veel bij na hoef te denken.

Gossip girl

Aan deze serie was ik vorig jaar al begonnen, maar heeft wel 6 seizoenen. Op een gegeven moment raakte ik een beetje mijn concentratie kwijt, toen ben ik weer even gestopt en heb hem dus vorige maand af gekeken. Ik zal even een korte samenvatting geven, want het gebeuren nogal veel dingen in deze serie. Het gaat over een rijke vriendengroep die woont in de upper East Side in New York. Ze staan op het punt op de meest belangrijkste keuzes te maken in hun leven en alles daar om heen. Gossip girl is een online roddellaar die alle roddels doorvertelt door middel van een sms op je telefoon. hierdoor komen al hun geheimen die ze voor elkaar hebben uit. Het is een leuke serie, maar er gebeurt wel heel veel in. Je gaat echt houden van de personages in de serie (of juist niet). Ik heb echt een tijdje gehad dat ik aflevering na aflevering na aflevering keek zonder te stoppen (oeps was zomaar mijn zondag middag verspilt aan serie kijken!) Ik denk overigens dat veel meiden deze serie wel kennen.

pretty little liars

Deze serie gaat over een meiden groep die dichter bij elkaar komt door de vermissing van hun beste vriendin. Nadat ze gevonden werd in een achtertuin en daarna begraven werd kregen de vier meiden een sms op hun telefoon met de ondertekening A. In de hierna volgende afleveringen en seizoenen worden ze bedreigt, gestalkt en achtervolgd door A. In hun zoektocht naar hun stalker ontdekken ze allemaal dingen over hun vermiste vriendin en elkaar. tot nu toe zijn er 6 hele seizoenen beschikbaar op netflix. Volgend jaar komen ze met een nieuw seizoen en ik zit nu al weer vol spanning wat ons te wachten staat!

naast de netflix series kijk ik dus ook series/programma op de tv:

Met open armen

In dit tv programma (te zien elke dinsdag avond) volgt Natasja Froger ouders die door welke reden dan ook graag een kindje willen adopteren. Ik vind dit zo een mooi en emotioneel programma en zit dan ook meestal met tranen in mijn ogen te kijken. Zo bijzonder dat zo’n klein kindje dat wordt afgestaan door zijn/haar familie en dat mensen dat kindje een vertrouwd en fijne thuis basis geven. Zeker de moeite waard om te kijken als je net zoals mij van een mooi en emotioneel programma op de tv houdt.

Danni lowinski

Deze tv serie gaat over een jonge advocate die haar kantoor heeft in de hal van een winkelcentrum. Haar vrienden die ook in dit winkelcentrum werken helpen haar meestal om bewijs te vinden voor sommige rechtzaken. Naast haar werk heeft ze ook nog wel wat problemen in haar relatie. Ik vind het een lekkere slappe serie om naar te kijken (als ik dat zo mag noemen) vriend lief vond hem trouwens ook erg leuk. Zaten we dan elke maandag avond te wachten op Danni Lowinski. De serie bevat trouwens meerdere seizoenen en is nu niet meer op tv te zien helaas.

De Jacht

Sinds twee weken is deze serie begonnen. Ik kan er dus nog niet zoveel over vertellen, alleen dat het een politie serie is en dat het over een rechercheur en een ex-forensisch psycholoog gaat die samen seriemoordenaars op sporen.

Dit waren mijn favorieten tv/series van de afgelopen tijd. Wat ik jullie favoriete serie of tv programma? Laat een reactie achter bij de comments.

Liefs Jamaila

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *