Het leed dat afvallen heet.

Afgelopen jaren ben ik eigenlijk al bezig met mijn gewicht. Ik ben/was nooit tevreden en heb verschillende diëten geprobeerd. Zo viel ik met Sonja bakker eens 5 kilo af, maar ging ik daarna op vakantie en zat het er zo weer aan. Eind 2015 was ik er echt helemaal klaar mee en had ik mezelf voor genomen om in 2016 echt eens aan die kilo’s te gaan werken. Ik wil(de) minstens 13 kilo afvallen en het liefst nog meer.

zo begon ik begin januari weer aan Sonja Bakker en hoewel ik wel iets afviel voelde ik de flow niet echt. Ik nam het niet echt serieus en wanneer het weekend was en we zaten s’avonds voor de tv nam ik toch weer iets lekkers. In mijn hoofd wilde ik ook te snel. Het liefst wilde ik 5 kilo per week afvallen wat natuurlijk niet gezond en ook niet haalbaar is. Ik ben uiteindelijk met Sonja Bakker gestopt. Tussendoor had ik nog vakantie en toen had ik zoiets van ik ga nu eerst genieten van mijn vakantie en daarna pak ik het wel weer op. Na mijn vakantie heb ik anderhalve week een koolhydraatarm dieet gevolgd.  Ondanks dat ik daar dus wel 3 kilo per week mee af viel hield ik dit niet vol. Ik houd gewoon te veel van brood en crackers.

image

Tot drie weken geleden deed ik dus eigenlijk niks, maar drie weken geleden was ik er zo klaar mee. Ik werd wakker en ik wilde er gewoon echt iets aan gaan doen. Ik had al verschillende succes verhalen gelezen achter het weight watchers programma en ik dacht ik doe het gewoon! Dus meldde ik me aan via de site voor het online programma dit houd in dat je de punten bijhoud in een app op je telefoon. Ik ben nu drie weken bezig en ik moet zeggen ik zit er lekker in. Ik ben constant bezig met het aantal punten maar dat werkt voor mij prima. Zo houd ik mijn aandacht erbij en probeer ik gezondere keuzes te maken. natuurlijk neem ik af en toe ook eens een bakje chips of een lekkere pasta maar dit past echt wel in het programma als je goed met je punten om gaat. Ik ben tevreden en ik hoop dan ook echt dat ik eind 2016 eindelijk eens trots op mezelf mag zijn dat ik die kilo’s waar ik mezelf totaal niet happy bij voel heb aangepakt.

Nu ik dit artikel typ besef ik me ook dat het best eng is om dit online te zetten. Mocht het niet lukken faal ik ook nog eens op internet. Maar hopelijk is dit een stok achter de deur voor mij. Als jullie het leuk vinden houd ik zo af en toe jullie op de hoogte hoe het nu gaat met mijn strijd tegen de kilo’s.

zijn jullie bekend met het weight watchers concept? laat een reactie achter bij de comments.

Liefs Jamaila

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *