Ik ga op vakantie, wat neem ik mee?

Lieve lezers, ik ga binnenkort op vakantie en ik ben bezig met een lijstje te maken wat ik allemaal mee moet nemen. We gaan twee weken met de auto naar Spanje. (Ik, mijn vriend Sander en onze hond Joey). Onderweg zijn we van plan om te gaan kamperen. We zullen uiteindelijk 9 dagen in ons apartement in Spanje verblijven. Het leek me leuk om dit met jullie te delen. Ik vind het zelf altijd erg fijn om te lezen wat andere mensen meenemen voor het geval ik iets vergeet. Ik hoop dat jullie er iets aan hebben!

Wat ik absoluut niet mag vergeten zijn alle belangrijke documenten. Wat ik moet meenemen zijn; mijn paspoort, ID-kaart, het paspoort van mijn hond, rijbewijs, bankpasje en zorgverzekeringspasje. Anders komen we het land niet uit! Mijn hondje moest worden ingeënt voor rabius en worden ontwormt. Gelukkig heb ik dit vorige week al gedaan en hoef ik mij daar geen zorgen meer over te maken.

Voor mijn hondje Joey zorg ik verder nog dat ik genoeg voor en water voor onderweg en in het appartement mee heb. Ook heb ik een verkoelend matje voor hem gekocht. Joey houdt namelijk ontzettend van zonnen, maar hij vergeet soms om even af te koelen. Nu weet ik in ieder geval zeker dat hij niet overhit raakt. Ik ga nog even een parasolletje kopen zodat hij ook gewoon mee kan naar het strand en lekker in de schaduw kan liggen. Verder neem ik nog een touwtje mee. Dan kan ik hem eventueel met zijn lange riem ergens aan vast maken. Dan weet ik zeker dat ik hem niet kwijt kan raken. Dat kan tenslotte snel met zo’n klein hondje!

Voor het kamperen is het meest belangrijke dat we de tent, slaapzakken en luchtbedden mee hebben. Verder wil ik in een tas alle benodigdheden meenemen, zodat ik verder niet mijn grote tas voor in Spanje hoef uit te spitten. Wat ik meeneem in deze tas zijn; een handdoek voor het douchen en eventueel het strand, een pyjama, tandpasta en een tandenborstel, een mandje voor Joey om in te slapen, shampoo en douchegel en een schone comfortabele outfit. Verder gaan we toch de volgende ochtend gelijk weer in de auto om door te rijden naar Spanje, dus veel meer heb ik niet nodig!

Dan zijn we in Spanje. Ik ben erg blij dat we in een appartement zitten waar alles al is. Ik heb ongeveer 12 setjes kleding mee, voornamelijk luchtige dingen zoals jurkjes en korte broekjes van een dun stofje. Maar ook sportkleding, omdat we daar een tennisbaan hebben en lekker willen wandelen in de bergen. Verder heb ik mijn bikini’s mee. Qua schoenen neem ik mee; 3 paar slippers, sandalen om mee te wandelen, sportschoenen en sleehakken voor een avondje uit. Als laatst heb ik elektronische apparaten mee. Mijn camera en lenzen, mijn laptop en ipad. En uiteindelijk is het meest belangrijk dat ik mijn zonnen-alergie crème niet vergeet. Anders wordt de vakantie een hel!

Dat waren de belangrijkste dingen wel zo! Ik hoop dat jullie er wat aan hebben. Gaan jullie nog vakantie deze zomer? Zo ja, bereid je je voor? Laat een reactie achter bij de comments.

Liefs, Leonie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *