kip kerrie stoofpotje

Zoals jullie weten ben ik bezig met weight watchers. Ik volg het online programma. Op deze app kan je onder andere ook maaltijd ideeën vinden. Laatst was ik hier even in aan het kijken toen ik dit recept tegen kwam. Het sprak mij wel aan en zo doende maakte ik het. Ik vond het zo’n makkelijk en lekker recept, dat ik dacht: ik deel het op onze blog. Hieronder volgt het recept, maar ik heb sommige dingen aangepast. Dat wat ik heb aangepast zal ik erbij vermelden.

Je hebt nodig:

  • 480 g kipfilet
  • 1 ui
  • wortel (ik had dit overigs niet in huis dus ik had dit er niet in gedaan)
  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • 1 eetlepel kerrie poeder
  • 160 basmati rijst (ik gebruikte zilvervlies rijst)
  • 600 ml bouillon, groente (hier gebruikte ik 600 ml met 1 blokje groente boullion)
  • 300 g doperwten, diepvries
  • 125 g magere yoghurt
  • 2 koffielepels bloem
  • peterselie (ik gebruikte dit niet)
  • chilipoeder

Snijdt de kipfilet, ui en wortel in stukjes. Doe wat olie in de pan en bak de ui en kipfilet rondom wat bruin. Breng dit op smaak met zout en peper en de kerrie poeder. Voeg de wortels en rijst toe (ik heb dus geen wortels gebruikt, dus ik voegde alleen de rijst toe). Blus dit alles vervolgens af met bouillon en laat dit ongeveer 20 minuten sudderen (roer wel regelmatig door). Voeg daarna in de laatste 5 minuten de doperwten toe.

Meng de yoghurt met de bloem en roer dit door het rijstmengsel. Laat alles nog even goed gaat worden en hak de peterselie fijn. Breng het stoofpotje op smaak met peper, zout en chilipoeder. En geneer als laatst de peterselie erover. Eet smakelijk!! 

Liefs Jamaila  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *